eUPRAVA

Banner

BROJ:


Уплатни рачун за смештај и боравак детата у ПУ "Дечја радост":

840-31042845-32

Модел: како попунити уплатницу на овом ЛИНКУ

Banner

KОНТАКТ

Имате питања, коментаре, сугестије...

Telefon/Fax: 035/312-004
e-mail:decjaradostsv@gmail.com

захваљујући њима ми можемо бити бољи!

останимо у контакту

Article Index
Наша кухиња
Слатки кутак
All PagesИсхрана деце у вртићу је у сарадњи са нутриционистом избалансирана, оброци се припремају од квалитетних и одабраних намирница које су важне за правилан раст и развој дечијег организма. Деци су током дневног боравка у вртићу обезбеђена два главна оброка (доручак и ручак), две слатко/слане ужине, као и једна воћна ужина, у зависности од дужине времена боравка деце у установи. Све се припрема у кухињи вртића и послужује у трпезарији.

Правилна исхрана представља један од темеља физичког развоја детета. Квалитет нутритивног уноса утиче, како на раст и развој организма, тако и на његов целокупан здравствени статус. Здраве навике у исхрани стичу се још у раном детињству, па је самим тим правилна и уравнотежена исхрана у предшколској установи веома битан задатак Предшколске Установе. Такође нам је важно да још од раног узраста усмеримо децу и помогнемо им да развију самосталност и здраве навике у исхрани које ће им послужити као добар основ за даљи развој.

Родитељи се у сваком тренутку могу информисати о јеловнику преко паноа који се налази у вртићу или на сајту вртића.


У установи се осим о квалитету примљених намирница, њиховом правилном складиштењу, брине и о правилној припреми, како би се максимално очувала хранљива вредност и постигла добра органолептичка својства самог оброка, деци прихватљивог. Храна се припрема без адитива и вештачких арома. У установи се континуирано ради на побољшању квалитета исхране кроз примену нове савремене опреме за припрему хране, и стандарда HACCP-а као и то да на припреми и расподели хране ради квалификовано особље.

Јеловник је двонедељни што је изузетно значајно за планирање средстава и набавку намирница као и за планирање заступљености свих хранљивих састојака.

јеловници - архива >>>

насловна страница >>>