eUPRAVA

Banner

BROJ:


Уплатни рачун за смештај и боравак детата у ПУ "Дечја радост":

840-31042845-32

Модел: како попунити уплатницу на овом ЛИНКУ

Banner

KОНТАКТ

Имате питања, коментаре, сугестије...

Telefon/Fax: 035/312-004
e-mail:decjaradostsv@gmail.com

захваљујући њима ми можемо бити бољи!

останимо у контакту

ДОГАЂАЈИ ЗА НАМА

Свилајнац 21.09.2023.

Обележена слава у вртићу "Мала Госпојина"

Предшколска установа "Дечја радост" је прославила своју крсну славу "Малу Госпојину" 21.9.2023.године уз присуство свештеника, деце, директора и радника наше установе.Српска православна црква слави Рођење Пресвете Богородице, празник у народу познат као „Мала Госпојина“. На „Малу Госпојину“ слави се успомена на дан када је у Назарету, у дому Јоакима и Ане, рођена Света Дева Марија и спада у један од највећих заветних празника. У народу се овај празник слави уз живописне обичаје, углавном посвећене рађању.

Овим поводом директор Предшколске установе Ивана Петровић је поручила деци и свим радницима да буду вредни, добри и пре свега здрави, да децу треба да учимо правим вредностима поштујући традицију и обичаје.

- С Р Е Т Н А . С Л А В А -

<<< предходни догађај

l
почетна страна

l
остали догађаји

l
Наредни догађај >>>


Свилајнац 14.09.2023.


Обележен дан Сектора за ванредне ситуације у Предшколској установи „Дечја радост“

На Дан сектора за ванредне ситуације ватрогасна-спасилачка јединица Свилајнац је посетила децу на припремно-предшколском програму, како би их упознала са делокругом њиховог рада као и опремом коју поседују.

На крају су ватрогасци извели показну вежбу на којој су демонстрирали гашење пожара пеном.


За окупљене малишане из ПУ „Дечја радост“ посебна атракција јe била показна вежба пуштање пене и разгледање опреме Сектора за ванредне ситуације.

Целокупан доживљај забележила је екипа наше телевизије „ТВ-Центар“


Захваљујемо свима на незаборавном доживљају


<<< предходни догађај
lпочетна страна
lостале вести
lнаредни догађај>>>


02.07.2023., Свилајнац:

УНИЦЕФ је обележио јун као месец родитељстваАктивности подршке породицама, односно родитељству, Предшколска установа „Дечја радост“ из Свилајнца реализовала се већ од 15. маја 2023. године, обележавајући Међународни дан породице.

Осим што смо родитељима пружали свакодневну подршку у циљу обезбеђивања информација о правилном одгоју деце, трудили смо се да стварамо позитивну атмосферу у којој смо сви равноправни партнери. Међународни дан породице реализовали смо у сарадњи са партнерима на пројекту „Подстицајно родитељство кроз игру – Разиграно родитељство“, а то су: Центар за социјални рад „Свилајнац“, Центар за бригу о породици „СВИЛАЈНАЦ“, Ресавска библиотека, Општина Свилајнац и Природњачки центар. Србије у Свилајцу.

Током јуна 2023. године у просторијама објекта „Звончица“ у селу Кушиљеву, предшколске установе „Дечја радост“ направила је дружење кроз песму и игру са родитељима и децом која користе услуге предшколске установе. Мали Кушиљевци су захваљујући вештим рукама родитеља и васпитача, а пре свега великом ентузијазму добили двориште које позива на игру и истраживање.

За крај јуна дружили смо се са родитељима најмлађих полазника, децом јасленог узраста, а Мики и Мини маскоте биле су део ове манифестације.


„Живот почиње са првих 1000 дана који су кључни за развој мозга детета. За рани развој детета, сваки тренутак је важан. Позитивно родитељство значи стварање јаке и дубоке везе између родитеља и детета засноване на узајамном поштовању. Програми у вртићима настају заједничким учешћем деце и одраслих у простору инспиративном за дете“.

УНИЦЕФ Србија - родитељски кутак<<<предходни догађај
l
почетна страна
l
остали догађаји
l
наредни догађај >>>


16.06.2023., Београд,

Једнодневни излет за предшколце

У четвртак, 15. јуна 2023. године ПУ „Дечја радост“ организовала је једнодневни излет за децу припремних предшколских група. Излет је реализован у Београду, а програм је обухватио посету ЗОО-врту, обилазак Калемегданским парком, као и гледање позоришне представе „Аска и вук“.


Ово је једнодневни излет који се традиционално организује. Излетом су обухваћени предшколци из матичне установе и подручних оделења, како би у излету уживали сви предшколци на територији Општине Свилајнац. Велики утисак је оставила посета Београдском зоолошком врту као и разговор са глумцима након представе „Аска и вук“ у дечијем позоришту „Душко Радовић“За малишане је ово незабораван дан, који ће памтити, као и сав период одрастања који су провели у предшколској установи "Дечја радост" и дружењу са вршњацима. Време их је стварно послужило, а за добар провод малишанима није потребно много.

Галерија

слика<<< предходни догађај
l
почетна страна
l
остали догађаји
l
наредни догађај>>>15.06.2023.год, Свилајнац


Завршна приредба Предшколске установе

У "Хали Спортова" Свилајнац стигла је шарена дуга Предшколске установе „Дечја радост“, и у чаробној атмесферу, одржана је завршна годишња приредба. На свечаности у "Хали Спортова" 15.06.2023. године, видело се колико је рада, труда, креативности и воље уложено током читаве године. Учествовале су млађе, средње и старије вртићке групе, припремне предшколске групе матичне установе и издвојених група са око 200 деце и 50 запослених, као и родитељи деце из припремних предшколских група Бобова и Луковице.


"С оне стране дуге падају звезде

и љубави има у сваком зрну неба,

тамо ждралови бели носе цвет у кљуну

и обале река воде куда треба."


Пред пуним гледалиштем деца су одиграла многе ритмичко-музичке кореографије, музичко-сценска дела под темом „С оне стране дуге“… А са наше стране дуге разиграна деца ПУ „Дечја радост“ су нам показала све дугине боје у живописним костимима и повели су нас у чаробни свет бајки.

"Увек је лепо на завршној приредби вртића"

Родитељ М.И.


Галерија слика


<<<предходни догађајl
почетна странаl
остали догађајиl
наредни догађај>>>